GroenLinks raadslid Rosanne van Herksen diende een motie in om ook Regenbooggemeente Brummen op te roepen de vlag te hijsen. De Regenboogvlag is het teken van de LHBTIQ+-gemeenschap en wordt gehesen als signaal naar alle inwoners: in de Gemeente Brummen hoort iedereen er bij, welke letter van het alfabet dan ook! 

Rosanne: "Het hijsen van een vlag is een kleine moeite en u denkt misschien: “daar heb je haar weer..” Maar het staat voor iets groots: je mag er zijn op deze wereld, en niemand mag je iets anders laten geloven. En daar blijf ik mij en GroenLinks zich hard voor maken."
Tijdens het debat werden de burgemeester en Rosanne uitgedaagd de vlag zelf te hijsen met zonsopgang (05:22 uur). Deze uitdaging is ongetwijfeld bedoelt als cynisch geintje. Maar voor Rosanne is het zeker geen geintje: “Ik wil een serieus signaal afgeven en daar kom ik gerust mijn bed voor uit. Ik heb de raadsleden van harte uitgenodigd ook te komen en te laten zien waar ze voor staan. Ik hoop dat veel inwoners zich bij ons voegen. Dus zet je wekker en kom ook zondag a.s.! We verzamelen rond 05:10 uur voor het gemeentehuis aan de Burgemeester de Wijslaan.”