Jonathan Vondeling Afspelen op YouTube

Met mijn tweeling zonen en vriendin woon ik met veel plezier in Brummen. In 2016 zijn we gestart om ons huis vrijwel energieneutraal en de tuin natuurinclusief te maken. Hierdoor heb ik de lastige praktijk van verduurzaming zelf meegemaakt en weet ik goed wat we met zijn allen nog te doen hebben. Een mooi voorbeeld van een grote opgave waarmee we klein en lokaal aan de slag moeten: passende en duurzame woningen voor iedereen.
 
Meer bouwen -bijvoorbeeld op het Burgers terrein- is een logische stap, maar hoe en wat we bouwen is nog belangrijker. Kleinere woningen voor ouderen en jongeren zijn veel harder nodig dan weer een paar grote dure villa’s. Zo ontstaat doorstroming op de woningmarkt en ruimte voor iedereen!
 
De komende raadsperiode wil ik mij inzetten om dit en nog tal van andere verbeteringen in onze leefomgeving te realiseren. GroenLinks vind ik in Brummen de beste partij hiervoor: een fractie met inhoudelijk sterke specialisten die ook actief luisteren naar de burgers en zich waar nodig vastbijten in taaie dossiers. Ik zelf heb bijvoorbeeld met veel plezier mijn kennis uit de watersector ingezet voor verbetering van de vuilstort aan de Doonweg in Eerbeek.