Beste mensen,
Met steun van 53 donateurs -waaronder u- hebben wij ruim 4.300 m2 bloemrijke akkerrand in kunnen zaaien.

Heel fijn voor met name de insecten: hommels, bijen, vlinders en ook voor de vogels! Nogmaals dank.
In deze nieuwsbrief een verslagje met een paar foto's van de afgelopen weken: van zaaien tot ontkiemen. 

 

Hartelijke groet, Jaap Grolleman en Jantine Peters

www.natuurboerderijdemhene.nl
 

dinsdag 9 april: Jaap is de grond voor de akkerrand aan het frezen. Afgelopen winter stond hier gras. Na het frezen hebben we het land geploegd en daarna zaaiklaar gemaakt.

woensdag 24 april: informatie-avond.
Na een berichtje in het Brummens Weekblad dat het mogelijk is een akkerrand bij ons te adopteren, komen er al diverse donaties binnen en 19 mensen wonen de informatie-avond bij. We zijn blij verrast door de vele enthousiaste reacties!
zie ook https://natuurboerderij-de-mhene.email-provider.nl/download/ajn0l7vpne/HldKibz6GS?file=IMPRESSIE+INFORMATIEAVOND+ADOPTIE+AKKERRAND.pdf&l=sihpiswwoi)

zondag 28 april: sluitingsdatum van de adoptie.
We hadden gehoopt een 12 meter brede rand aan te kunnen leggen. Door de vele positieve reacties, konden we deze uitbreiden naar bijna 20 meter! We moeten extra zaad bijbestellen.

woensdag 1 mei: de dag van het inzaaien!
Het inzaaien van het bloemrijke akkerrand mengsel hebben we uitbesteed aan loonbedrijf Hofmeijer. Er wordt gebruik gemaakt van een mooi smalle zaaimachine waarmee ook sportvelden worden ingezaaid.
Het zaaien is een enorm stuifgebeuren: de grond is erg droog. Gelukkig regent het de volgende dagen een paar milimeter.   Ruim twee weken wachten...
Wanneer zal het zaad de grond uit komen? Helaas is het nogal droog en koud.
    donderdag 16 mei: de eerste zaden ontkiemen!
De grond is echter erg droog: er is regen nodig   dinsdag 21 mei:
Nu de granen en bloemen uit de grond beginnen te komen, hebben we een bordje in de grond geslagen, zodat voorbij-gangers kunnen zien van de actie "adopteer een akkerrand".
Na een paar warme dagen en een buitje regen gaat het nu hard: de grond heeft een groene waas gekregen van ontkiemende zaden. De groene waas rechts op onderstaande foto wordt de akkerrand, links komt de maís al iets op.    wordt vervolgd!